Find den perfekte mandelgave

mandelgave

Julen er hjerternes tid, og det betyder at du både giver og får noget igen. At give en gave er en vigtig ting. En gave viser hvor godt du kender personen. Det er en kærlighedserklæring, som vi bruger for lidt. Men hvad nu hvis du ikke kender modtageren? Når man skal købe en mandelgave, ved du ikke hvilken person, som får mandlen. Du kender dog forsamlingen, og i denne forsamling er det dit job at finde en fællesnævner. Nemlig mandelgaven. Det kan være en kunst at finde den perfekte mandelgave. Heldigvis er der hjælp på vej. Læs videre, og find ud af hvordan du finder den perfekte mandelgave!

Voksne- og børnegaver

Nogle mennesker vælger, både at have en voksen- og en børnegave klar til den heldige mandelspiser. Heldigvis har Mandelgaver.dk har de givet os en lang række af ideer.

Mandelgaven til børn skal være kønsneutral, og den skal være sjov. Farvetuscher eller noget andet kreativt er her et godt bud. I skolegården og i klasselokalet er der tit snak om det nyeste legetøj, og hvad der er på mode lige nu. Et godt bud på en mandelgave til børn, er simpelthen at undersøge hvad der rører sig på nettet. Dette kan gøres på nettet, men også i forskellige legetøjsmagasiner. Kun fantasien sætter grænser når det kommer til gaver til børn, så nyd at købe en sjov gave til børnene i familien – og nyd at se dem smile.

Mandelgaver til voksne er ofte lidt nemmere, da mandelkøberen – højst sandsynligt – selv er voksen. Det svære ligger dog i, at mulighederne er uendelige. Den kan både være en sjov gave, en praktisk gave og en dekorativ gave. Et sikkert hit er at købe luksus kaffe- eller te. Kaffe og te er noget som de fleste drikker, og man køber det sjældent til sig selv. Her kan vin, whisky osv. også være en god gave, som langt de fleste ville sætte pris på. Mandelgaven til voksne kan også være en oplevelsesgave. Afhængig hvor mange penge du vil bruge på mandelgaven samt hvem dine gæster er, kan det være alt fra en tur på café, til faldskærmsspring. Vis dine gæster hvor godt du kender dem, med den perfekte mandelgave.

Hvorfor giver vi mandelgave?

Vi fik ideen fra Frankrig. Det var allerede i 1500-tallet, at man i Frankrig begyndte at putte en mandel i grøden til jul. Her fik mandelfinderen et privilegie frem for en gave. Dette kunne fx være at få lov til at kysse sin borddame. I Danmark kan traditionen spores helt tilbage til 1600-tallet. Her spiste vi dog ikke risalamande, men risengrød med kanelsukker. Først i 1900-tallet begyndte vi at spise risalamande. Dengang var marcipangrisen en klassisk mandelgave. I dag kan mandelgaven være alt imellem himmel og jord.

Glæden ved at give

Der findes ingen bedre følelse i verden, end at glæde andre. Så nyd at det er dig, som skal holde jul i år, og finde mandelgaven. Vis din familie hvor godt du kender dem, med den rette gave. Få meget mere inspiration på Mandelgaver.dk og få en fantastisk jul.

Be the first to comment

Leave a Reply