Julegaverne koster mange penge – her er mulighederne

Julegaverne

Allerede i november begynder julehandlen for alvor. Julen er den vigtigste tid på året for mange forretninger, og for forbrugerne er det en hyggelig tid, hvor hele familien samles. Julen er dog også en rigtig dyr ti. Det gælder særligt i de større familier, hvor der skal gives gaver til mange familiemedlemmer. Er du bekymret for, om du får problemer med at finansiere julegaverne i år? Så er denne artikel noget for dig. Vi gennemgår nemlig nogle af de forskellige muligheder, som du har for at få flere penge på kontoen op til jul.

Spar sammen i god tid

Uanset hvad så bør du altid begynde at spare op til julen i god tid. Jo før jo bedre. På denne måde er du nemlig sikker på, at du har penge til julegaver, når du kommer frem til julen. Selvom du ikke får sparet alt hvad du skal bruge op, så kan det gøre en kæmpe forskel, og det kan hjælpe dig til, at du ikke skal ud at låne penge. Uanset om du planlægger at låne penge til julegaverne eller ej, så bør du altid spare sammen.

Lån penge til julegaverne

En anden mulighed du har er at låne penge til julegaverne. År efter år tager danskerne mange forbrugslån i juletiden for at finansiere julegaverne. Selvom det kan virke fristende at låne, skal du ikke bare gå ud at låne det første og bedste sted. Overvej om det virkelig er nødvendigt for dig. Forbrugslån har høje kreditomkostninger og som regel også korte løbetider. Det betyder at du skal kunne betale det lånte beløb tilbage hurtigt.

Hvis du har planer om at låne penge til julegaverne, så bør du altid få et overblik over, hvor mange penge du har brug for at låne. Jo flere penge du låner, jo dyrere bliver det også. Samtidig bør du altid indhente tilbud fra flere forskellige låneselskaber. Det giver et meget bedre sammenligningsgrundlag, og det giver dig de bedste forudsætninger for at få valgt det bedste og billigste lån. Husk altid at tænke dig om en ekstra gang, før du underskriver en låneaftale.

Kan du få flere timer på arbejdet?

En sidste mulighed er at se, om du ikke kan få nogle flere timer på dit arbejde i tiden op til jul. Det er ikke i alle virksomheder, det er muligt. Arbejder du i et praktisk fag, og er du for eksempel håndværker, fabriksarbejder, vinduespudser eller rengøringsassistent er der i mange virksomheder muligheder for at få flere timer. Spørg din arbejdsgiver et par måneder før du har brug for de ekstra timer. Så har han/hun nemlig mulighed for at finde noget arbejde til dig.

Er det ikke muligt for dig at få flere timer på dit arbejde, kan du også tage et ekstra job. Mange vælger at blive bartendere. Ikke kun for pengene men også for at møde nye mennesker. Er det ok med din arbejdsgiver, så er det bestemt også en mulighed for tjene lidt penge til julegaverne, mens du har det sjovt.

Be the first to comment

Leave a Reply