pengegave til konfirmation?

giv en pengegave til konfirmation

Hvis du spørger et ungt menneske, hvad han eller hun ønsker sig i gave til konfirmation, vil førstevalget ofte være penge. Pengegave til konfirmation er stort set første ønske fra alle konfirmander i landet, og har nok også været sådan i evigheder. Om det er er en god ting eller ej, er et emne for sig selv og en diskussion der ikke egner sig her.

Problemet med at give penge er, at det ofte føles lidt kedeligt at smide kontanter i en konvolut og overrække til drengen eller pigen. Og derfor har vi fundet nogle af de gode ideer til den noget sjovere pengegave, som måske også egner sig til fødselsdag, bryllup og andre gaveanledninger hvor der gives pengegaver.

Pengegave ideer til konfirmation

Disse 8 ideer er nogle du selv kan lave, hvor du selvfølgelig også kan tilkøbe ting til at peppe gaveideen op.

  • Pengetræ: Et pengetræ er en af de klassiske gaveideer til alle anledninger og ikke kun konfirmation. Og samtidig er det en ”gratis” gave som du kan lave selv. Du finder mange forskellige kreative måder at lave pengetræet, hvor din kreativitet og fingerfærdighed nok er afgørende for udfaldet.
  • Skattekiste: Find en trækasse eller metalkasse der også kan købes meget billigt i Flyving Tiger, Søstrene Grene eller mange supermarkeder. Fyld kassen op med sand og smid en mønter for gavebeløbet i kassen. Du kan peppe det lidt op ved at købe chokolademønter i supermarkedet og smide i også.
  • Bolcheglas: Pak mønter ind i cellofan/crepepapir som klassiske bolcher og fyld et bolcheglas op. En billig måde at lave en lidt sjovere indpakning af pengegaven til konfirmanden.
  • Buket blomster: Lav en buket med penge som kun kræver karton, sugerør og elefantsnot. Du klipper blomster af karton med hul i midten, hvor du trækker et sugerør igennem. Fyld mønter på og brug elefantsnot mellem blomsterne og mønterne.
  • Guldgraver: Du kan også give den klassiske guldgraver pengegave der består af en spand med sand. Her smider du mønter i sandet, og måske lægger en lille plastikskovl med, så han eller hun kan grave efter guldet.
  • Fodbold pengegaven: Til drengen eller pigen der er bidt af fodbold, kan du være kreativ og beklæde en fodbold med pengesedler eller mønter. Hvis du er kreativ, kan du finde sav og hammer frem og lave et lille fodbold stadion hvor mønter eller sedler kan beklæde fodboldstadionet.
  • Chokolade: Tøm en æske chokolade og fylde op med mønter i stedet for chokoladen. Det kan være Toblerone, Toffifee eller anden chokoladeæske.
  • Gadgets: Du kan også vælge at købe en af de mange forskellige gadgets der er egnet til penge. Her finder du mange forskellige sjove sparebøsser, Money Maze, gaveæsker og andet der kan være det sjove indspark til pengegaven.

Gaveafgift og penge?

Vi lever i et struktureret samfund, hvor der også er gaveafgift. Det gælder dog ikke rigtig for pengegaver til konfirmation, med mindre du giver rigtige mange penge i gave. Som forældre må du give 67.000 kr. til hver af dine børn som du kan se på Skat her. Og som gæst må du give pengegaver indenfor beløb der anses som almindelig.

Hvor mange penge giver man for i konfirmationsgave?

Der findes heldigvis ingen fast regel om, hvor mange penge du skal give for til konfirmanden. Her er sund fornuft og dit budget det afgørende.

TV2 lavede en forespørgsel til deres brugere om pengebeløb til konfirmation i 2017, som du kan se her. Her stemte omkring 6600 personer, hvor 84 procent angav at de giver for 0 – 500 kr. Familiemedlemmer der ikke er forældre, giver for 0 – 1000 kr. Her er bedsteforældre dog lidt anderledes, hvor en femtedel af bedsteforældre der stemte, giver for 5000 kr. eller mere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*