Gaveideer til den nye universitetsstuderende

Student

Du skal til fødselsdag hos din niece, som lige er begyndt at studere, hvad i alverden køber du til hende? Der er den helt åbenlyse mulighed for, at du kan købe tilbehør til hendes tomme lejlighed. 

Men tør du begive dig ud med at købe potter, pander og knive til den stilbevidste studerende?

I stedet skal du overveje, hvordan situationen er for den studerende lige nu. Med andre ord, hvad den studerende brug for hjælp til. Her er svaret ofte rimelig entydigt – penge. penge til de projekter, som det nye studieliv kræver. 

Tavler

Organiser ideer – og masser af sjov

Er det en organiseret, klog og fast besluttet studerende, du skal til fødselsdag hos, kunne et whiteboard måske være en ide. Det er et fantastisk redskab til at få bedre hånd om ideerne og de mange nye teorier. Køb tavler online og gør den studerende ellevild. Tavlen kan bruges til langt mere end blot at få bedre begreb om de svære tekster og udenadslære. Tavlen kan også være et fantastisk remedie til selskabslege, til Zoom-møder med studiegruppen og til at lave sjov med. 

Det kræver selvfølgelig, at du har en ide om, hvorvidt den studerende faktisk vil bruge det. Ellers tager den en stor del af væggen i den lille studiebolig.  

Universitetsbøger er en dyr udgift

Det første problem den studerende mødes med, når studiet starter, er penge. Penge til bolig, computer, til sociale arrangement, til forsikringer, til mobil osv. Oven i hatten kommer så en udgift på op til flere tusinde kroner på studiebøger, som ikke altid er medregnet i budgettet. Det er en dyr udgift at betale, når den studerende netop er rykket ind i en bolig, hvor børneopsparingen er brugt som indskud. Her vil det være en kæmpe hjælp, hvis du kunne give nogle bøger eller eventuelt softwareprogrammer, som er dyre. Det kan enten foregå med et gavekort eller ved, at du forhører dig om bøgerne, den studerende skal bruge på studiet. 

Mad

Et propfyldt køleskab plus drikkevare

Endelig er der posten, som er medregnet i budgettet, men som alligevel overrasker gang på gang. Det er selvfølgelig madbudgettet. Det er så surt at leve at havregrød og pasta med pesto. 

Hvorfor så ikke hjælpe ud her og købe et fyldt køleskab, et gavekort eller en masse lækre produkter, som den studerende aldrig selv ville købe. Det gør studielivet lidt bedre, når maden pludselig smager godt i pauserne. Så kan du måske også blive inviteret på middag, hvis du har gjort det godt. 

Be the first to comment

Leave a Reply