En gave kan også være en opfordring

Hunde

Den farligste gave i verdenen, er gaven, der opfordrer til noget. Du giver et fitnesskort til kæresten og dagen efter du single. Eller du giver en deodorant til din nærtagende fætter, der irriteret spørger, om du synes han lugter. 

Gaver kan sagtens modtages forkert, det er svært at undgå andet. 

Her i artiklen får du svar på, hvordan du giver en gave, som også er en opfordring. Det er et sprængfarligt område, men med en stor portion kærlighed og søde tanker bag, kan det faktisk virke. 

Gave

Din halvblinde moster

Du har en gammel moster eller en ung moster, som ikke ser for godt. Hun prøver hele tiden at tale udenom og lader, som om det ikke er et problem. 

Bestil en synstest til din moster og giv hende et gavekort til briller eller kontaktlinser. Du skriver et brev, hvor der står, at du heller end gerne vil tage med hende derned. 

Det kan kun virke, hvis du igen gør det med kærlighed og omsorg, ikke som den belærende nevø eller niece. 

Samme trick kan bruges, hvis det ikke er synet, din moster mangler hjælp til, men hørelsen. I nogle tilfælde er det simpelthen dovenskab, der afholder hende fra at få det gjort. Desuden er det en irriterende udgift at skulle betale, hvis man ikke føler, det er så stort et problem. 

Din halvskaldede onkel

Håret på en mands hoved, der har krydset 40 år, er et ømt område. Nogle er heldige og har den samme smukke hårpragt, som da de var 20. Andre begyndte at miste håret, da de var 20. 

Endelig er der din onkel, som er begyndt at miste det for alvor og er i en mindre krise over det. Han fortæller det måske ikke, men du kan høre det hans jokes. 

Mange mænd – særligt fra den generation – har svært ved at skulle få foretaget en hårtransplantation eller på anden måde gøre store indgreb i deres udseende. Årsagen kunne være, at naboen eller kollegaen sikkert tænker noget om det eller laver jokes om det.

Derfor skal hårsalve, -shampoo eller hårtransplantationen gives lidt diskret. Giv den ikke nødvendigvis foran alle gæsterne og tag en snak med din snart skaldede onkel. 

Din indelukkede fætter

Den indelukkede fætter, der spiller PlayStation eller PC hele dagen, kunne måske også trænge til lidt luft. Her er gaven helt oplagt og simpel at give. 

Som den gode fætter eller kusine du er, inviterer du ham på en koncert eller til et arrangement, han vil synes særlig meget om. 

Efter at skulle være indelukket alle sammen, i hvad der virkede som en evighed, var undskyldningen nem af finde for den indelukkede og indadvendte fætter. Han kunne blive på værelset eller i lejligheden, uden at nogen sagde noget. 

Nu kan du igen inviterer ham ud på lidt sjov. Det kunne I måske begge godt trænge til. 

Be the first to comment

Leave a Reply