Mangler du en hyggelig gaveidé?

Mangler du en hyggelig gaveidé

Danskerne elsker hygge – faktisk er vi verdensberømte for det! Af den grund vil mange gerne give deres venner eller familie gode gaver til det hyggelige hjem, som viser både omtanke og kreativitet. Mangler du inspiration til, hvad der skal på gavebordet, under juletræet eller med til indflytterfesten næste gang? Så frygt ikke, for her kommer et par anderledes og gode bud på hyggelige gaveidéer!

Gaveidé 1: Smukke lammeskind til møbler eller som gulvtæppe

Vi bor i Norden, og derfor er lammeskind fra for eksempel nabolandet Island eller svenske Gotland en ideel gave til hjemmet. Lammeskind kommer i forskellige udformninger og kan både fås med lange eller korte hår. Særligt om vinteren og efteråret, når det rusker i bladene udenfor af regn og blæst, så giver det noget helt særligt at have udsmykket sin indretning med naturlige skind. Som du kan se på billigtlammeskind.dk, så behøver det ikke koste en formue, selvom det er ret luksuriøst. Du kan både ligge lammeskindet på lænestole og stole, men det fungerer også godt som gulvtæppe i stue eller arbejdsværelse.

Gaveidé 2: Alternative brætspil

Mens konkurrencetypen godt kan have lidt svært ved at klare nederlag, så er og bliver brætspil et kæmpe hit i de danske hjem. Du kommer aldrig galt af sted, hvis du giver et sjovt brætspil som gave. Brætspil er en afslappende måde at socialisere på, hvor gæsterne kan lære hinanden at kende på kryds og tværs af hold. Mens mange husstande måske allerede har sværvægtere som Trivial Pursuit og Bezzerwizzer, så tænk i kreative baner! Vidste du for eksempel, at der findes et vinspil dedikeret til vinelskerne? Eller at man kan få et taktisk rollespil, der handler om spotte, hvem der er fascister og liberale i 30ernes Tyskland?

Gaveidé 3: Inspirerende kogebøger

Madlavning skaber hygge og samvær i et hjem, og flere går i dag op i deres helbred samt fører en bæredygtig livsstil. Derfor går du sjældent galt i byen med en gode kogebog med nye inspirerende opskrifter. Udover den kulinariske gevinst for gavemodtageren, så er kogebøger faktisk også dekorative at have stående i køkkenet. De signalerer livskvalitet og ro, endda også selvom de ikke bliver brugt så ofte. I dag kan du finde spritnye eksemplarer om, hvordan man spiser grønt, hvordan man laver sine egne ingredienser fra bunden, eller hvor man kan købe lokale specialråvarer. Gå i den nærmeste boghandel og lad dig inspirere!

Gaveidé 4: Malerier fra lokale kunstnere

Kunst er altid lidt et sats, fordi smag varierer. Til gengæld signalerer det omsorg, og alt andet lige, så vil et farvestrålende motiv lyse op i gavemodtagerens hjem. Gå efter en lokal kunstner, så der er en spændende anekdote bag maleriet. Malerier er både personlige og fortæller historier, så de gør ethvert hjem mere levende. Er du i tvivl om præferencer så hør nogle af modtagerens nærmeste, så du har et pejlemærke at gå efter. Scener med hav eller skove giver en følelse af ro, mens abstrakt kunst med figurerer og tvetydige motiver udfordrer hjernen.

Be the first to comment

Leave a Reply