Den perfekte gave til krimielskeren

Krimi_scene

Din søster, kæreste, bror, far, mor, ven … elsker krimier. Perfekt, så er fødselsdagsgaven reddet. Krimier kommer i mange former. Der er jo de klassiske krimibøger fra Storbritannien. Der er de danske moderne, som brager igennem i udlandet. Der er nicherne på krimibogsmarkedet. 

En god krimi kan også være svensk serie, som kan streames. Det kan også igen være en fjern udenlandsk krimiserie, som krimielskeren måske aldrig har hørt om. Til sidst er der selvfølgelig den rigtige krimioplevelse. Du begår et mord og lader din søster opklare mordet. Altså som et spil – selvfølgelig.

Blodige_hænder

Udenlandske krimibøger

Hvis lysten er til krimibøger, skal du næsten finde en af de gamle krimibøger frem til krimielskeren. Krimigenren startede i England, siger man populært. I starten af det 19. århundrede opstod en guldalder for krimibøger i England. Her er en oplagt mulighed for dig som gavegiver. Hvis krimielskeren er faldet og de danske krimibøger, kan du prøve med et gammelt værk. De gamle krimier kan være en smule langsomme og ikke helt up to date med dramaturgien i 2021, men ikke desto mindre virkelig underholdende. Det kunne også være en af de amerikanske klassikere, som vi måske alle sammen kender og elsker. Eller du kunne prøve dig ad med en ny type krimier. Det kunne være indiske krimier eller nigerianske krimier. Her er i hvert fald rum for en nyfortolkning af genren, som kan være utrolig underholdende for læseren. 

Et abonnement på en streamingtjeneste

Hvis det ikke er de tunge og støvede bøger, men derimod krimiserien som krimielskeren bryder sig om, så drop bøgerne. Find i stedet et streamingabonnement, hvor der er masser af krimier. 

Du kan selvfølgelig også være en af dem, der kommer en dvd-boks af Rejseholdet. Det afhænger selvfølgelig af modtageren. Hvis dvd-boksen stadig kører derhjemme, så er det måske slet ikke en dum ide. Ellers kan den ryge ud i sommerhuset til en hyggelig aften. Det kunne også være en live krimiserie i form af et teaterstykke, som I kan tage til sammen. 

God gave

En krimioplevelse for livet

Den sidste krimigaveide er du også selv inkluderet – formentlig. Her er det mordmysterier, som I skal løse sammen. Det kan være i form af et brætspil, eller det kan være et mordmysterie, som du finder på linket. Her har skuespillere og arrangører skabt et mordmysterie, som I aktivt kan tage del i. I bliver detektiven, der skal forsøge at finde morderen. Om der er enorm interesse for krimi eller ej, er mordmysteriet en virkelig god gaveide. Nerverne skal selvfølgelig være klar til et chok og overraskelser. Men generelt er det virkelig god underholdning og en fantastisk måde at bruge en lørdag aften. Det vil uden tvivl være en gave, som krimielskeren ikke bare lige glemmer sådan uden videre. Og den måske kandidere til den bedste fødselsdag – nogensinde. 

Be the first to comment

Leave a Reply