Kan jeg give gave, hvis jeg er smittet med fnat?

pakke

Hvis du er blevet smittet med fnat, er du garanteret godt klar over, at det er en lidelse, der er meget smitsom. Derfor er der en stor risiko for, at du smitter andre. Det er især gældende, hvis du ikke bliver behandlet inden for kort tid. Opdager du det sent, er der en risiko for, at det udvikler sig, og at flere fnatmider kommer til.

Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler, hvis du er blevet ramt af fnat. Det skal ikke tolkes som om, at du skal isolere dig selv, for det er slet ikke tilfældet. Det vigtigste er dog, at du sørger for at behandle det hurtigst muligt. Hvis du gør det, er du smittefri inden for 8 – 12 timer efter, at du har startet behandlingen.

Det er dog værd at pointere, at det ikke er en hudlidelse, der kan smitte på alle måder. Typisk er du nødt til at have tæt hudkontakt med en smittet person, hvis du selv skal blive smittet. Det kan dog ske, at du også kan blive smittet via tekstiler. Det gælder blandt andet tøj, håndklæder, sengetøj mv.

Betyder det, at jeg ikke kan give gaver, hvis jeg er smittet?

Det er ikke noget, der betyder, at du ikke kan give en gave, hvis du er smittet med fnat. Det er der en del, der tror, men sådan forholder det sig dog ikke. Du kan sagtens give en gave, til trods for, at du er blevet ramt af fnat. Det er dog vigtigt, at du husker på, at smitte kan ske via tekstiler såsom tøj, sengetøj, håndklæder mv.

Det betyder, at der er grund til at tænke sig lidt ekstra om, hvis du har i sinde at give en gave i form af fx tøj, sengetøj, håndklæder e.l. Hvis blot du har sørge for den rette behandling, er der dog ikke det store at være bekymret for. Allerede 8 – 12 timer efter starten af behandlingen, vurderes det nemlig, at du er helt smittefri.

Hvis du har købt din gave, før du har været klar over, at du har været smittet, kan det dog være nødvendigt, at du vasker det først. Det er dog kun i tilfælde af, at der er tale om en form for tekstil. Hvis der er det, så er du i hvert fald på den sikre side, hvis du vasker det først. Er det købt efter behandling, kan du være helt rolig.

Hvordan sikrer jeg den rette behandling?

Hvis du gerne vil sikre, at du får behandlet fnat på den rette måde, bør du undersøge, hvilken type medicin, der skal bruges. I de fleste tilfælde bruges der blot en creme, der er i stand til at slå miderne ihjel. Hvis det er noget, du gerne vil blive klogere på, kan du læse mere på www.fnatkur.dk.

Husk dog på, at du kun skal være bekymret for at give en gave, hvis der er tale om et tekstil. Andre former for gaver udgør ikke nogen decideret smitterisiko.

Be the first to comment

Leave a Reply