Kæledyret – den perfekte gave til dit barn

Marsvin og pige leger sammen udenfor

Vores børn er det kæreste, vi har. Derfor er det enormt vigtigt for os at give en god gave, når det så endelig gælder. Om det er fødselsdag eller jul, er det vigtigt at give noget, som dit barn bliver rigtigt glad for. Der er noget der altid taler til alle børn: et sød kæledyr. Kæledyret er noget som barnet, bogstaveligt talt, vil komme til at sætte pris på hver dag. Kæledyret er også godt for baret, fordi det lærer meget om omsorg og ansvar af at skulle passe på det. Her kan du læse om en række søde dyr, som passer godt til familier med små børn.

Marsvinet

Blandt de sødeste familievenlige dyr finder vi marsvinet. Det gode ved et marsvin er at det er større end en hamster, og derfor bedre at kæle med. Det er søde og bløde og kommer i mange forskellige farver. Marsvinet er et meget socialt dyr, som er hyggeligt at have med at gøre. Det er nyder ofte samværet med mennesker, og ikke mindst at blive nusset og kælet. Det er tit en god ide at have noget lækkert marsvinefoder. Det er også hyggeligt for barnet at give marsvinet marsvinefoder. En anden fordel ved godt marsvinefoder er, at det tit dufter bedre end så meget andet foder, og fordi marsvinet er et indendørs dyr, er det tit en god ide at have noget marsvinefoder der dufter godt. Udover det er marsvinet ikke et dyr der lugter specielt meget. Det er også en fordel at det er indenfor, sådan at man ikke skal have så meget overtøj på for at kæle med den, ligesom hvis man har en kanin.

Hunden

Menneskets bedste ven skal selvfølgelig også nævnes. Her er hunden det perfekte kæledyr, ikke bare til dit barn, men til hele familien. Hunde er søde og har tit blød pels. Det er også hyggeligt at de ikke sidder i bur, ligesom så mange andre dyr, på den måde passer de også sig selv mere, og kan sige mere til og fra i forhold til at blive fodret eller at gå tur. Til gengæld er det et stort arbejde at have en hund, og den skal passes. Den skal ikke bare fodres og have opmærksomhed, den skal også trænes og nusses om. Den skal lære en masse ting, særligt fordi den har så meget frihed.

Undulaten

Er man mere til et dyr der passer sig selv lidt mere, er undulaten et godt bud. Fugle er generelt ret nemme, fordi de er glade når de er i deres bur og bliver fodret regelmæssigt. Man kan også lære en undulat få tricks, men den er langt fra så intelligent og lærenem som fx hunden. Derfor kræver den langt mindre arbejde.

Undulaten skal helst have en ven, som den kan bruge tiden sammen med. At have to undulater er derfor anbefalet. Særligt hvis du anskaffer dig en han og en hun, er der gode odds for at de kan have det hyggeligt sammen.

Be the first to comment

Leave a Reply