Jack russell terrier til den aktive familie

Er i en aktiv familie og ønsker i en tro følgesvend? en tilføjelse af et firbenet familiemedlem kan være det der sætter prikken over i’et i jeres familie. I har sikkert allerede undersøgt, hvad det kræver at få en vovse i familien, og hvis I er klar på udfordringen og det ansvar det medfølger, så er næste skridt i processen at finde den hunderace der matcher jeres familie bedst.

Det kan være svært, men med det rigtige benarbejde og research får I altså også den bedste løsning. Hvis I har en aktiv hverdag, så kan en jack russell terrier være noget for jer.

Lidt mere om racen

Når man skal vælge hund, skal man ikke kun se på, om racen matcher ind i hverdagen, familien og behovet. Man skal også have fokus på præferencer, plads og tid. Nogle vil helst have en stor hund, andre en mellem størrelse og en helt tredje ønsker en lille hund.

Et afgørende element for hvilken hunderace i skal vælge er klart også det aspekt med, hvor meget plads I kan tilbyde. En Jack russell terrier er en glad, livlig og aktiv lille hund som skal opdrages med en fast og kærlig hånd. Hvis denne race bliver opdraget og socialiseret korrekt, får man uden tvivl den bedste familiehund man overhovedet kunne tænke sig. Men tag ikke fejl – på trods af at det er en lille hund, så kræver den samme plads og aktivitetsniveau som en stor hund.

En jack russell terriers aktivitetsniveau og træning

En Jack russell terrier er en kvik lille hund, og den fungerer godt i rigtig mange discipliner og træningsmetoder. Det kan være alt fra agility til sporings arbejde, du har derfor som hundeejer et ocean af muligheder for at finde den aktivitet og træningsform, som passer bedst til dig og din hund, og du kan samtidig også varierer en del, dette giver også din hund mulighed for at blive trænet og stimuleret lidt ekstra.

En jack russell terrier er selvstændig, nysgerrig og har en jagtlyst fra naturens side af – derfor skal indkald allerede trænes i hvalpestadiet, så du er sikker på, at din hund kommer, når du kalder. En jack russel terrier knytter sig ubetinget til sin familie og vil med bedste evne tilpasse sig familien og deres hverdag, men det er stadig vigtigt, at denne race får nok motion, så den ikke bliver understimuleret og uregerlig.

Det er en race, som er utroligt glad for at få opgaver, og belønner du den hurtigt vil den også hurtig lærer, det er en kvik hund og det er derfor kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lære den. Men husk nu godbidder en jack russel terrier kan nemlig “købes” for en godbid, og dette vil gøre træningen meget nemmere.

Pelspleje og behov

En Jack russel terrier kræver ikke den største form for pelspleje, men selve racen og dens pels findes i mange forskellige varianter, og det er derfor vigtigt, at du tilpasser plejerutinen efter din hunds pels. De fleste opgaver i forhold til pelspleje, når det gælder en jack russel terrier, burde du kunne klare selv, og du vil således ikke skulle stå med ture til hundeklipperen eller dyre regninger derfra.

Ydermere er pelsen sådan sammensat, at den er nem at gøre ren efter regn, sne, slud og grus. Men selvom den ikke kræver megen pelspleje, så kræver det stadig noget. Det vigtigste er, at du passer godt på din hund og finder rytmer og rutiner, der passer jer begge. Hvis denne race kunne lyde som noget for jer, så kan I læse meget mere om den her.

Be the first to comment

Leave a Reply