Hvilke gaver skal du give hvornår?

gaveguide

Fødselsdage, bryllupper, års fejringer af bryllupper, konfirmationer, julen. Der er masser af tidspunkter i vores liv, hvor vi kommer ud for, at vi skal give en gave til en anden person. Men det er svært altid lige at finde på de helt rigtige gaveideer  – for hvilken gave giver man lige til hvem og hvornår?

Her snakker vi lidt nærmere om hvilken gave du bør give.

Hvor godt kender du personen?

Hvad, du ender med at give i gave til en anden person, har meget at gøre med hvor godt du egentlig kender den person og hvor tæt jeres bånd egentlig er til hinanden. Hvis det for eksempel er en fjern kusines fødselsdag du skal til, så er det muligt at du godt kan slippe afsted med en mere upersonlig gave, som et gavekort.

Hvis din bedste veninde skal giftes derimod, så er det snart en helt anden sag. Så skal der helt andre boller på suppen og det er bare med at finde frem til en god gaveide.

Men når det er din bedste veninde, der skal giftes, så er det ofte også en del nemmere at finde på, hvad det er man skal give hende i gave. Du kender hende trods alt ret godt og bør derfor have en rimelig god forståelse af, hvad det er hun kan lide og ikke kan lide i gave.

Hvilke priser?

Der er stor forskel på hvor mange penge man bruger på en gave til en fjern kusine og ens bedste veninde. Det har både noget at gøre med selve relationen men også hvor meget i har for vane at give til hinanden.

Hvis du og din veninde for eksempel har for vane at give hinanden for 500 kr. hver, så dur det ikke at du dukker op med noget for 80 kr. det ene år. Det er måske tanken der tæller, men du må være ærlig med dig selv om, hvorvidt du selv ikke ville blive lidt mopset, hvis du gav en dyr gave og modtog en billig en?

Hvis du synes, at det kan være lidt svært at betale til en dyr gave, men rigtig gerne vil give en, så kan du også sagtens tage fat i nogle venner eller andre gæster til festen og spørge, om i ikke skal gå sammen om at betale gaven. På den måde bliver det en smule mere overkommeligt og i kan dermed få købt præcis det i vil. I får dermed alle mulighed for at give en dyr gave uden at det kommer til at koste jer alle sammen særligt meget.

Hvad giver de andre gæster?

Det er træls at opdage, at man er kommet til at give præcis det samme i gave, som nogle andre ved festen har gjort. Hvis det er en ting, som gavemodtageren kan bruge mange varianter af, så gør det ikke så meget. Men hvis det er en bestemt vase, som hun får to versioner af fra to forskellige personer, så er det ikke så smart.

Spørg derfor lidt de andre gæster om, hvad de har tænkt sig at give og koordiner det en smule imellem jer. På den måde kan i være mere sikre på, at i ikke giver det samme.

Be the first to comment

Leave a Reply