Historien om Australian shepherd

Du kender uden tvivl den flotte hunderace, som så mange elsker og holder af. Men kender du dens historie? Det er en nyere race, hvis karakteristika først blev fastlagt i slutningen af det sidste århundred.

Du kan læse en kort gennemgang af den flotte hyrdehunds oprindelse og herkomst, så du kan blive klogere på din hund, eller så du kan stille din nysgerrighed.

En alsidig hyrdehund

På trods af navnet er det her faktisk slet ikke en australsk hund. Den alsidige hyrdehund kommer fra USA, hvor der engang var mange forskellige krav til hyrdehunde i de vestlige og østlige dele af landet. Da guldfeberen ramte i 1880’erne, blev de forskellige hyrdehunde blandede.

I stedet for at fokusere på udseende blev prioriteten for avl hundens samarbejdsevne, og australian shepherd var ét af resultaterne. Det er nu en flot og hurtig hund med en imponerende fleksibilitet og udholdenhed, som også er lydig og dygtig til det, den gør.

Det er en fremragende hund til gårde, hvor den kan traske frit rundt, uanset om den skal bruges til at hyrde eller ej. Frisbee og lignende spil er gode måder at aktivere den, så den kan holdes skarp og sund.

Be the first to comment

Leave a Reply