Gode gaveidéer til feinschmeckeren

Gavekatalog

Du kender sikkert situationen lidt for godt. Endnu engang er du blevet konfronteret med din manglende opfindsomhed, når det drejer sig om gavekøb og gaveidéer. Havde du nu bare fået tilsendt en detaljeret ønskeliste, ville hele scenariet være en hel del lettere, men sådan skal det naturligvis ikke være.

Igen skal du til at lægge hovedet godt og grundigt i blød for at finde en god gave til personen, som har alt og som ovenikøbet går lidt ekstra op i kvalitet.

Men vi har tænkt os at komme dig til undsætning, med et par gode gaveidéer som sagtens kunne være forbeholdt til feinschmeckeren. Så er du helt tom for gaveinspiration, finder du måske lige præcis det guldkorn, du har manglet i denne artikel.

Hos barlife.dk kan du altid finde en masse gaveinspiration til feinschmeckeren, som har alt.

En god flaske spiritus

Som udgangspunkt giver det altid gode point på kontoen, hvis du forærer en god flaske spiritus. Her har du et bredt felt at bevæge dig indenfor, og du kan med fordel drage dit kendskab til modtageren af gaven ind i dine overvejelser.

Har personen en kærlighed til vin, øl, rom eller whisky? Så kunne netop dette være en god måde at give en gave på.

Gå ned og snak med dem i din lokale vinhandler og få gode råd til, hvilken flaske du skal vælge, hvis ikke du selv er den store kender.

En god flaske rom eller whisky går du sjældent helt galt i byen med, samtidig med du kan være med til at smage den, sammen med modtageren af gaven.

Det kunne også være en lille gavekurv med håndplukkede specialøl fra nogle af de spændende mikrobryggerier, som er blomstret op rundt omkring i det danske land over den seneste årrække.

En sådan gave emmer af forkælelse samt fordybelse og giver samtidig mulighed for, at du kan deltage i selve smagningen, hvilket giver dig kvalitetstid sammen med personen som modtager gaven, samt en forhåbentlig spændende smagsoplevelse.

Nogle flotte smageglas

Går du med ovenstående forslag om en god flaske whisky eller rom, så kræver det naturligvis de helt rette smageglas, som en kvalitetsspiritus kan nydes af.

Glasset er med til at præsentere drikken og danne det gode førstehåndsindtryk, derfor skal glasset i sig selv være appetitligt at kigge på.

Desuden kan et glas med sit design og form frembringe en driks duftnuancer samt smagsnoter. En glastype som anvendes til både vin, øl men også rom og whisky, er tulipanglasset. Med dets brede skål og en åbning som snævrer sig ind, formår tulipanglasset at koncentrere aromaerne i glasset, hvilket også gavner den samlede smagsoplevelse.

Derfor kan nogle gode kvalitetssmageglas være den perfekte gave.

Den store samling af lækre cocktails 

Måske har personen, som du skal finde en gave til allerede et barskab fyldt med både rom og whisky samt et vitrineskab spækket med kvalitetsglas. I så fald giver det måske ikke mening at gå hen ad den gavevej.

Noget du i stedet kan gøre, er at give en inspirerende opskriftsbog til alverdens cocktails. Giver det bedre mening at erstatte de farverige cocktails med en lærerig bog om whiskydestillering eller ølbrygning, så kan du også gøre det.

I hvert fald er det altid berigende at få ny viden, og her kommer bogen til sin ret.

Følger du eksemplet med cocktailbogen, kunne det jo sagtens tænkes, at personen som du giver bogen til, føler sig inspireret til at afprøve nogle af de mange opskrifter. Og her kommer du tilfældigvis ind i billedet som forsøgskanin, når de nylavede drinks skal prøvesmages.

Som sagt kan det være svært at finde den helt rigtige gave til en person, som i forvejen synes at have alt, men vi er her kommet med tre fornuftige gaveidéer, som du endda selv kunne få glæde af.

Vi håber du har kunnet bruge idéerne som inspirationskilde, og at du nu føler dig lidt bedre klædt på til at finde den helt rigtige gave.

Rigtig god fornøjelse!

Be the first to comment

Leave a Reply