Gave til ældre dame

Gave til ældre dame

Når man er oppe i årene, mangler man som regel ikke rigtig noget. Et langt liv har sørget for, at køkkenskabene er fyldt op og hylderne på reolerne det samme.

Samtidig er mange fra den ældre generation vokset op med at reparere og være nøjsomme og smider ofte heller ikke noget ud, så længe det stadig virker. Det er en ganske beundringsværdig forbrugeradfærd og noget vi alle kunne lære af – men det gør det svært at finde gaver til de ældre familiemedlemmer. Især hvis de slet ikke ønsker sig noget.

Her får du dog 5 gode idéer, du kan bruge, hvis du skal finde en gave til en ældre dame, men ikke ved, hvad du skal købe.

Gavekurv

Det er dejligt at blive forkælet – også når man er en ældre dame. For mange hører det dog til en sjældenhed, at der kommer nogen forbi med en æske chokolade eller en pose med yndlingsslikket. Derfor bliver en gavekurv som regel positivt modtaget hos ældre.

Hvis du kender modtageren godt, kan du sammensætte indholdet, så det passer til vedkommendes smag og interesser. Godt indhold til en gavekurv til ældre kan være chokolade, nødder, snacks, portvin, kryds-og-tværs-magasiner eller garnnøgler.

Personlige gaver

Som ældre dame med masser af familie, varmer det at få en personlig gave med billeder af børnebørn og oldebørn. Et fællesfoto af alle samlet vil med garanti få hjertet til at banke af glæde, men kan det ikke lade sig gøre, findes der masser af andre gode fotogaver.

Du kan f.eks. give oldemor en ny yndlingskop med billeder af familiens yngste medlemmer eller en fotokalender med nye billeder til hver måned. Der findes også puder med billeder og tæpper – eller mulighed for at få broderet navn og familiemæssig titel på alt fra håndklæder til indkøbsnet. Det er blot at google dig frem til de forskellige ting og så er du i gang med at finde den perfekte gave.

Gavekort til en tur ud i det blå

Der findes mange gode gavekort både online og i butikkerne, som egner sig til en ældre dame. Mange ældre nyder nemlig fortsat en tur i biografen eller en lækker frokost på en café.

Du kan dog også lave dit eget personlige gavekort. Måske findes der en særlig egn i landet, som familiens oldemor eller bedste ikke længere får besøgt så ofte? Så kan I forære hende et gavekort til en endagstur hertil – naturligvis inklusiv forplejning og en afsluttende hyggestund på yndlingsrestauranten. Denne gave er også en foræring til dig selv, fordi I sammen får skabt endnu flere minder på denne måde.

Et bladabonnement

Ugeblade er både skønt tidsfordriv at læse i og en måde at tage en smule del i andre mennesker liv på. Derfor er de selvsamme magasiner næsten også altid fast inventar på stuebordet hos de fleste ældre.

Et bladabonnement til netop det ugeblad, som den heldige ældre dame elsker, vil derfor være en kærkommen gave. Hun slipper for at skulle i kiosken efter det og bruge penge på det i dagligdagen, men får det i stedet sendt hjem til sig med posten i en foruddefineret periode.

Et gavekort til yndlingsbutikken

Har din oldemor eller bedste en butik, hun ofte handler i, kan du give hende et gavekort hertil. Måske er det den lokale slagter, som forsyner hende med lækkert pålæg? Sy-og-strik-butikken nede i gågaden? Tøjbutikken, som har klædt hende på i årevis? Uanset hvad, vil hun med garanti blive glad for et gavekort til en forretning hun alligevel besøger med jævne mellemrum.

Mangler du stadig den perfekte gave til en ældre dame?

Så er der heldigvis masser af andre muligheder. Måske ved du allerede fra tidligere besøg hos den ældre, at det snart er tid til nyt sengetøj, en ny termokande eller flere kopper til skabet.

Det kan også være, hun længe har ønsket sig noget i den dyrere ende af skalaen, som hun ikke selv vil bruge penge på – men som du måske i fællesskab med andre familiemedlemmer kan forære hende.

Er du stadig i tvivl om, hvad du skal købe, kan du finde yderligere hjælp på Gaveinspiration.dk. Uanset om du leder efter en gave til din bedstemor, farmor, mormor eller oldemor.

Find 8 andre gode gaveidéer til den ældre dame her