Få professionel hjælp til dit alkoholmisbrug med Abstinensteamet

Er du der, hvor du er i tvivl om, hvorvidt du faktisk har udviklet et reelt alkoholmisbrug? Der, hvor du er begyndt at få abstinenser, hvis du ikke lige tager en ekstra tår af noget alkohol? Det kan være svært at erkende at have et decideret misbrug og det er ofte noget, som man forbinder med “andre” mennesker, men her skal man vide, at det er ganske normalt og det sværeste kan være at erkende det. Når du først har erkendt det, er hjælpen nær og den er dokumenteret effektiv. Vi kommer ind på her i artiklen, hvordan du først kan erkende, at du har et alkoholmisbrug og dernæst, hvordan du kan få god hjælp til at komme det til livs. Målet er her både livskvalitet og fysisk og psykisk sund, så læs med her. 

Erkend alkoholmisbruget

Er du der, hvor du som sagt er i tvivl om, hvorvidt du har et misbrug, kan du prøve at undlade at drikke den alkohol, som du plejer. Se dernæst hvad der sker. Hvis du er lige glad og tilfreds af den grund og ikke mærker noget synderligt behov for at drikke alkoholen, er du sikkert på den bedre side i forhold til dit forbrug. Mærker du derimod en ængstelse, en uro eller rastløshed og bliver du måske direkte aggressiv og kan kun tænke på at få den næste drink eller tår, ja, så kan det være et tegn på, at der nu er tale om en afhængighed. Her anbefaler vi, at du tager kontakt til professionelle mennesker, der er specialiseret i effektiv alkoholafvænning

Anonym hele vejen igennem 

Hvis du ønsker det, kan du være anonym hos Abstinensteamet hele vejen i gennem processen. Lige fra teamet besøger dig privat eller du møder op hos dem og til, du vælger at deltage i afvænningsprocessen. Dette skal give dig fuld tryghed i, at der kan være gode grunde til, at du ikke ønsker at involvere andre i, at du er på misbrugsafvænning. Der kan være børn at tage hensyn til, ægtefælle og en arbejdsplads. Her skal du dog selv betale for forløbet, mens kommunen bliver indblandet, såfremt du søger om, at denne betaler forløbet for dig. 

Dokumenteret effekt

Når du skal i gang med misbrugsafvænning, der kan opleves meget indgribende og grænseoverskridende i forhold til din hverdag, dit liv og din selverkendelse, er det ekstra vigtigt, at du ved, at der er en effektiv effekt ved behandlingen. På denne måde går du ikke i gennem processen “forgæves” og du kan dermed investere dig selv hundrede procent i det og hvile i, at dette vil føre dig et bedre sted hen. Det er okay at bede om og få professionel hjælp, for det handler om DIT liv. 

Be the first to comment

Leave a Reply