Disse traditioner og gaver hitter til bryllupper

bryllup

Er du gæst til et snarligt bryllup? Så er det måske værd lige at få frisket de mest anvendte bryllupstraditioner op samt få lidt inspiration til, hvad man kan give i bryllupsgave. Ved en del af traditionerne er det nemlig gæsterne, der tager initiativ og sætter tingene i gang.

Bryllupstraditioner

Af nogle af de mest anvendte bryllupstraditioner til selve festen kan nævnes:

  • Tramp i gulvet
  • Fjerne strømpebånd
  • Vise underbukser
  • Brudevals
  • Klippe brudgommens bryllupsstrømper
  • Klippe brudesløret

At trampe i gulvet

At trampe i gulvet er en sjov leg for gæsterne. Det hedder sig nemlig, at brudeparret skal kysse hver gang, gæsterne tramper i gulvet.

Fjerne strømpebånd og vise underbukser

Det er en tradition, at manden skal fjerne sin kones strømpebånd, som sidder på låret. Nogle laver ekstra sjov ud af det, så manden skal fjerne det med tænderne – og i nogle tilfælde med bind for øjnene. Når manden har fjernet strømpebåndet, kaster han det ud til ungkarlene, og den der griber det spås at blive gift som den næste, lige som man siger med kvindens brudebuket. Mandens version af at vise strømpebånd er at vise, om han har shorts eller underbukser på.

Brudevalsen

Brudevalsen skal gennemføres inden midnat, da bryllupsdatoen udløber der. Det skal dog ske efter middagen og diverse taler. Der er tradition for, at gæsterne går og klapper og langsomt indkredser brudeparret, så de til sidst står helt tæt og afslutter dansen med et langt kys.

Klippe bryllupsstrømper

Efter brudevalsen kommer den sjove tradition med mandens bryllupsstrømper. Her skal man traditionen tro nemlig klippe spidsen af bryllupsstrømperne af, så man kan se alle tæerne. Det er en meget gammel tradition, som bunder ud i, at man for flere hundrede år siden sagde, at manden ikke længere behøvede at gøre kur til kvinder ved at vise sine fine sokker frem. Traditionen med at klippe bryllupsstrømperne har derfor mange år på bagen – og den er ofte et af aftenens højdepunkter, da det er en sjov tradition. Man kan finde deciderede bryllupsstrømper på nettet, hvor der er tegnet en stiplet linje, hvor man skal klippe.

Rive sløret i stykker

Den kvindelige udgave af at klippe bryllupsstrømper er at få klippet sløret. Denne tradition er dog ikke anvendt af alle. Ifølge traditionen opnår man mere lykke i ægteskabet, desto flere stykker sløret er revet i. Og så skal man til sølvbrylluppet samle sløret igen.

Gaveidéer til brudeparret

Af gaver til brylluppet vil det være oplagt at vælge noget, som brudeparret kan dele. Det kan være, at der er noget til hjemmet, som de har ønsket sig såsom nogle luksuriøse køkkenmaskiner eller fine bestik. En anden oplagt type gave vil være et gavekort til en ferie eller en oplevelse, som parret kan nyde som nygifte. Man kan naturligvis også lave en sjov pengegave, hvor der skal arbejdes lidt for at få pengene fri. For eksempel et stort ølkrus med vand tilsat gelatine, så pengene ligger i en klistret gelemasse.

Be the first to comment

Leave a Reply