Derfor har gaver stor betydning

hurtig gave

Når vi modtager eller giver gaver, skaber vi en særlig relation. Der sker noget mellem os. Og gaver kan være mange ting. En gave kan være alt lige fra ord og undskyldninger til en ny lampe. Uanset hvilken slags gave der er i spil, vækker det nogle følelser. Og det er kun en god ting.

Selvom vores forbrug de seneste år har gennemgået en utrolig udvikling, er der kommet noget godt ud af det. Ifølge flere forskere skal vi huske, at gaveudvekslingen er et kommunikationsmiddel, som betyder mere end selve gaven. Og det kender du måske selv. Du glæder dig mest til at se en bestemt person og se, hvad han eller hun har fundet på.

Kommunikation sker gennem gaver

Når vi giver hinanden noget, sker der en kommunikation. Når vi modtager en gave, fortæller det os, at afsenderen af gaven har tænkt på os. Vi er betydningsfulde nok til at modtage en gave. En gave, som det har taget tid at finde, købe og pakke ind. Faktisk har afsenderen givet lidt af sig selv.

Gaveudveksling er altså noget helt fundamentalt, som sker mellem os. Hvis vi ønsker at give en undskyldning, kan det gøres i form af en gave. Her giver vi igen noget af os selv til et andet menneske. Enten kan undskyldningen ske ansigt til ansigt eller via et brev. Hvis modtageren ikke svarer på brevet, er det et tydeligt tegn på, at han eller hun ønsker at bryde forbindelsen. Eller i hvert fald at vi ikke er betydningsfulde nok til at modtage et svar.

Idet kommunikationen fylder meget mellem os, har den fysiske gave mindre betydning. Dog afhænger det i høj grad af, hvilken gave der bliver givet. Er det en personlig gave, hvor du kan se, der er brugt tid og umage, vil den få stor betydning.

Derfor er en personlig gave altid en god idé

Skal du give en gave til en, du holder af, er en personlig gave altid at foretrække. En personlig gave kan bestå af mange ting. Det kan være noget, som kendetegner modtageren. Og som viser, at du kender ham eller hende rigtig godt. Du kan vælge at gøre gaven humoristisk eller give den et følelsesmæssigt udtryk.

Hvis du vælger førstnævnte, kan du sørge for, at gaven henviser til en bommert, som modtageren har lavet. Måske personens hund ødelagde din jakke for nogle år siden. Eller måske personen væltede på sin cykel, uden at han eller hun var forsikret. Personen fik derfor ikke erstatning for sin ødelagte cykel. Her kan det være en idé at give et gavekort til en forsikring de første måneder. Du kan læse mere om billige forsikringer hos forsikring.io.

Uanset om det handler om forsikringer eller ej, bør du finde den vinkel, som får modtageren til at trække på smilebåndet. Uanset om det handler om en uskyldig forsikringsskade eller om ren kærlighed.

Blomster går aldrig af mode

Hvis du skal til en fødselsdag, hvor du ikke kender fødselaren ret godt, kan blomster være en god idé. Blomster er også en oplagt gave, hvis du har brug for at sige undskyld. Hvis du har gjort din kone eller din veninde ked af det, så giv blomster. Hvis du virkelig skal sige undskyld, skal du vælge blomster, som modtageren elsker. Det giver lidt ekstra point i bogen.

Blomster bruges i mange sammenhænge. Ikke kun når vi skal undskylde for noget. Eller hvis vi ikke har bedre muligheder. Blomster bliver givet i gave. De er smukke og farverige, og de sender en eller anden form for varme til modtageren. Desuden bruger vi også blomster, når vi er til begravelse. Vi lægger en bårebuket til begravelsen og blomster på gravstedet. Det er også en gave.

Det er derfor vigtigt, at du ikke undervurderer effekten af blomster. Og hvis du synes, der mangler noget, så lav et personligt kort. Det er altid med til at varme modtagerens hjerte.

Opdrag dine børn med gaver

Gaver kan for børn virke overvældende, og til tider kan det være eneste, der betyder noget. Alligevel er det en vigtig del af opdragelsen. Det er vigtigt, at dine børn lærer, hvordan det føles at give en gave, man har brugt tid på. Og hvordan det er at tage modtagerens glæde til sig. Ja, faktisk at det er lige så givende at give en gave, som det er at modtage en.

Desuden er det en god idé at snakke med sine børn om at blive skuffet over en gave. For det er i og for sig helt okay. Og som barn er det svært at forstå. Men samtidig skal de lære, at det er en del af livet. Og den tid og de kræfter, der er bag gaven, er vigtigere end selve gaven.

Be the first to comment

Leave a Reply