Den perfekte gave til lystfiskeren

fin rød gave

Køber man gave til en lystfisker, kan det ofte være svært at finde frem til det helt rigtige. Uden den store viden om fiskeri, kan det være en jungle at finde rundt i. Specielt hvis man ikke har en god ønskeliste at købe ind efter.  Som lystfisker går man altid og drømmer om nyt gear. For en lystfisker findes der ikke noget bedre end at tage afsted, med en spritny fiskestang, fiskehjul eller nye spændende agn som skal afprøves ved fiskevandet. Selve fiskestangen er noget af det mest vigtige grej at have, og man må derfor aldrig gå ned på kvalitet. Normalt går der forholdsvis længe mellem skift af fiskestænger, så hvis man får en god fiskestang i gave, vil det være en trofast følgesvend gennem mange år.

Hvilken type fiskestang skal man købe?

Der findes et væld af forskellige fiskestænger, som er brugbare alt efter, hvilken type lystfisker man køber gave til. Først og fremmest skal man finde ud af, hvilken type fiskeri modtageren dyrker og har interesse i. Helt overordnet er der fluefiskere og spinnefiskere. Herefter er der forskel på fiskestænger ud fra, hvilken form for fiskeri der er tale om. Køber du fiskestang til en spinnefisker, er der bl.a. stænger til bombarda fiskeri på kysten, bombarda fiskeri i put and take søer, almindeligt spinnefiskeri på kysten, ultralet spinnefiskeri i put and take søer. Nogle lystfiskere fisker på havet hvor kraftige havstænger skal bruges, så der findes mange typer af fiskeri.

Køber du gave til en fluefisker findes der fluestænger til kysten, fluestænger til åfiskeri, switch stænger og meget mere. Laksefiskeri med fluestangen som er rigtig populært, er et kapitel for sig selv. Her er det en god ide, at få vejledning, når gaven til laksefiskeren skal vælges. Ved man allerede hvilken form for fiskeri du køber stang til, kan du hurtigt vælge en god fiskestang dertil. Er man i tvivl, må man ud og høre sig omkring. Har du brug for hjælp til udvælgelsen af en fiskestang, kan du altid søge hjælp hos Korsholms personale.

Har mærket en betydning?

Brandet har ligesom inden for mange andre områder stor betydning. Både for funktionel kvalitet og af sociale værdier. Står der ikke allerede et yndlingsbrand på ønskelisten, får du her nogle af de mest populære i fiskemiljøet. Hardy, Sage og Guideline er utrolig populære producenter af fluestænger. Af spinnestænger går man aldrig galt i byen med Berkley, Shimano, Sportex, Westin og ABU. Disse brands er alle kendt for at levere kvalitets stænger.

Be the first to comment

Leave a Reply