De 8 bedste gaver til vinelskeren

8 gaveideer til vinelskeren

Vin har i mange år været en foretrukken alkoholisk drik hos mange danskere. Interessen for vin har derfor også været stigende og flere har gjort det til deres passion at vide alt om vin og smage på nye vine næsten dagligt. Er det den person du leder efter en gave til? Så kommer her de 8 bedste bud på gaver til ham/hende der elsker vin.

Vinsmagning

En vinsmagning er den oplagte gave til vinelskeren. Det er ikke noget man kan have i forvejen og har man prøvet det før, vil det altid være en ny oplevelse til den næste vinsmagning. Med andre ord, denne gave kan ikke skuffe vinelskeren.

Du kan finde et overblik over alle vinsmagninger i Danmark her, det kan forhåbentlig hjælpe dig til at finde en vinsmagning i nærheden af den person du skal give gaven til. Du kan også vurdere om vinsmagningen skal være med  el. uden mad, eller om det skal være en vinoplevelse.

Bog: Vinen til maden

Hvis du har en mand el. kone der elsker vin, har i sikkert også en del vinbøger derhjemme i forvejen. Men du skal lige tjekke om denne bog står på hylden, for gør den ikke det så skal den købes med det samme. Det er nemlig must-have bogen til alle der interesserer sig for mad og vin i samspil.

Bogen er skrevet af Søren Frank som er en af Danmarks mest kendte vin og restaurant anmeldere. Han har skrevet for Politiken i flere år og haft stor indflydelse på diverse restauranters og vines succes i Danmark. Alternativt kan du også give et kursus i at sætte vinen til maden.

Karaffel

En karaffel er en kande man bruger til at ilte vinen inden den serveres. Det er ikke et redskab man skal bruge, men den er med til at ilte vinen hurtigere og bedre end hvis man servere den direkte fra flasken. Derudover ser den pæn ud når den står fremme på bordet.

Karafler fås i mange størrelser, former og afskygninger, så der er ikke noget facit på hvilken karaffel man skal købe. Find en du kan lide og evt. en der bliver anbefalet af nogle der ved noget om vin. Mange af de kendte danske glasproducenter som Holmegaard, Spiegelau og Lyngby Glas har lavet flere rigtig gode karafler.

Vinglas

Der findes et uendeligt antal af vinglas til alle mulige forskellige vine. Størrelsen, formen og brugen er meget forskellig fra producent til producent. Den vinelsker du kender har garanteret allerede en favorit, så det er med at købe nogle glas der matcher den stil.

Nogle af de mest populære vinglas-serier i Danmark er fra mærker som Spiegelau, Zalto Denk’art, Stöltzle og Holmegaard. Du kan jo starte med at kigge på vinglas fra de mærker og se om ikke det leder dig på rette spor. Det er i hvert fald en gave der skaber glæde hos de fleste vinelskere.

Proptrækker

En proptrækker er også et must-have for vinelskeren, og selvfølgelig har enhver vinelsker en proptrækker i skuffen el. skabet. Det er også derfor at den proptrækker du giver i gave ikke skal være en hvilken som helst proptrækker, men en luksus en af slagsen.

Der findes nogle mærker der udemærker sig indenfor kvalitetsproptrækkere. Her kan bl.a. nævnes Le Creuset, Legonart, Nuance og Peugeot. Giver du en gave med en proptrækker fra et af disse mærker, så får du en glad gavemodtager.

Viskestykker

Det kan måske lyde lidt mærkeligt at skulle give en vinelsker nogle viskestykker i gave, men det skal jeg nok forklare. Den vinelsker du kender går helt sikkert op i sine vinglas, og det betyder at de nok også bliver vasket op i hånden og tørret grundigt med viskestykker, så der ikke bliver efterladt kalkpletter.

Men helt almindelige billige viskestykker efterlader ofte fnug på glas. Hvis man vil have et knivskarpt og glinsende glas, så skal man også bruge nogle specielle viskestykker. Det viskestykker du skal lede efter, er et lavet af mikrofibre.

Vinskab

Hvis vi skal over i en af de lidt større og dyrere gaver, så er et vinskab et godt bud på en gave til vinelskeren. Et vinskab er et skab der holder den samme temperatur hele tiden, uanset omgivelser og på den måde skaber optimale vilkår for de vine man har liggende i længere tid.

Vinskabe fås i mange størrelser og i mange prisklasser, det er er op til dig selv at vurdere hvilken prisklasse du mener vinelskeren skal have i gave. Et par gode mærker at kigge efter er Caso, Liebherr, Miele og Temptech.

En (el. flere) flasker god vin

Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig muligheden for at finde den el. de gode vin(e). Der vil sikkert være nogle favoritter du kender til, som du kan give i gave, men for en rigtig vinelsker er den nye flaske vin ligeså spænde som favoritten.

Du finder den gode flaske vin ved at henvende dig i vinafdelingen i supermarkedet el. besøge en vinforretning, hvor der også er mulighed for at finde lidt mere unikke vine. Alternativt kan du altid gå efter klassikere som Brunello, Barolo, Amarone, Bordeaux og Bourgogne.

Håber disse ideer har hjulpet dig med at finde ud af hvilken gave du skal give til vinelskeren i din omgangskreds.

Be the first to comment

Leave a Reply