Børnefødselsdagstips – Sådan finder du legetøj til et 1-årigt barn

Er du netop blevet inviteret til en børnefødselsdag, og har du ingen anelse om, hvad man giver til en 1-årig? Det er bestemt ikke nogen let opgave at skulle finde den perfekte gave til en børnefødselsdag, eftersom der er en lang række muligheder. Dog er man nødt til at tænke ind, hvad der passer til et 1-årigt barn, da det bestemt ikke er alle gaver, der vil falde i god jord hos mor og far. Det kan du heldigvis blive meget klogere på her i artiklen, hvor du kan læse mere om, hvordan du finder legetøj til et 1-årigt barn.

Legetøjet må godt udfordre barnets grovmotorik

Der er som sagt forskellige muligheder, hvis du skal give en gave til en børnefødselsdag. Et sikkert hit hver eneste gang er dog legetøj, da de fleste børn elsker legetøj. Men hvad giver man så af legetøj til 1-årig? Noget, du bør vide om børn i denne alder, er, at de er utroligt ivrige efter at lære nye ting, og til dette gør de særligt brug af deres omgivelser. Det vil altså sige, at de forsøger at efterligne alt det, de kan se, samt de personer, som de omgås. Derfor kan det være en god idé at investere i legetøj, som udfordrer det lille barns grovmotorik. På den måde vil barnet nemlig få langt lettere ved indlæring senere hen i livet.

Vælg legetøj med enkle og få former

De fleste 1-årige børn elsker at lege med klodser, hvorfor det eksempelvis er den oplagte 1 års fødselsdagsgave. Her er det dog vigtigt, at du sørger for at vælge nogle klodser, der har enkle og ganske få former. Det gælder generelt for legetøj, der skal gives til et barn i denne alder. Endvidere er simple puslespil ligeledes en god idé, og det samme er puttekasser. Det er altid en god idé at finde på en gave, der kan udvikle og udfordre barnet, dog uden at det bliver udfordret i for høj grad.

Undgå legetøj med en masse mindre dele

Når du skal købe legetøj til et 1-årigt barn, er det endvidere en god idé at tænke over, at barnet naturligvis ikke må skulle kunne spise eller sluge noget. Undgå derfor legetøj, der har en hel masse mindre dele, som barnet let kan få galt i halsen. Herudover er det altid en god idé at vælge legetøj, der fordrer til en smule bevægelse. Det er nemlig omkring denne alder, at barnet begynder at bevæge sig mere og mere selvstændigt, hvorfor det er en god idé med noget legetøj, der hjælper barnet til at udvikle denne evne.

Find den oplagte gave til ham eller hende, der fylder 1 år

Hvis man ikke selv har børn, kan det godt være svært at finde ud af, hvad der er passende legetøj til et 1-årigt barn. Du er nu blevet præsenteret for forskellige ting, der kan være gode at huske på, når du skal investere i en fødselsdagsgave til ham eller hende, der fylder 1 år. Det burde derfor være en smule lettere for dig at finde frem til den oplagte gave.

Be the first to comment

Leave a Reply