3 gaveidéer til manden, der elsker vin

vingaver

Jo ældre folk bliver, jo sværere kan det være at finde på gaver til dem. Det er ikke tilfældigt, at vendingen ‘gaver til manden, der har alt’ høres så ofte. Men skal du give gaver til en vinelsker er her tre forslag.

Vinen serveres bedst i en dekanteringskaraffel

En dekanteringskaraffel er flot at have stående på middagsbordet og præsenterer vinen fra sin bedste side. Men den er samtidig med til at få alle smagsnuancer frem i vinen. Når vinen hældes fra flaske til karaffel, er det både med til at reducere eventuelt bundfald, og til at give vinen ilt. Den store bundoverflade i karaflen er endvidere med til at hjælpe vinen med at iltes hurtigere, så den kan serveres kort efter omhældning. Dekanteringen er altså både for et smags- og syns skyld, og det kan gøres med både røde og hvide vine.

Med en smart proptrækker er vinen altid nem at åbne

Kender du det, når du har travlt med at få den næste flaske vin på bordet, men den ikke er lige til at få op? Nogle gange kan proppen sidde meget stramt fast. Derfor findes der også et hav af forskellige proptrækkere af mere eller mindre effektiv art. Men vil du være sikker på nemt at kunne trække vinen op hver gang, er en elektrisk proptrækker det bedste bud.

Proptrækkeren gør optrækningsarbejdet helt af sig selv. Du skal blot skære folien af flaskens top, sætte proptrækkeren over og trykke på en knap. Så trækker den vinen op uden problemer. Det er praktisk, hvis mange flasker skal trækkes op, eller hvis man vil undgå den belastning på hænder og håndled, det kan være at trække vin op. Den elektriske proptrækker passer til alle vinflasker,

Sæt prikken over i’et med et vinskab

Skal du virkelig forkæle en vinelsker, er vinskabet det ultimative tilbehør. Vinskabe fås i mange afskygninger, både når det kommer til størrelse, egenskaber og pris. Fælles for dem er deres evne til at temperere dine vine perfekt, samt til at samle dem et sted og lade dem præsentere på en flot og stilfuld måde.

Vinskabet sørger for, at vinen bevares bedst muligt. Ofte vil glasset være UV-beskyttende, og luften i skabet renses og cirkuleres. Disse ting medvirker til, at vinen modnes og ikke bliver dårlig. De større vinskabe kan indeholde mange flasker, så der både er plads til hverdagsvinen, og de finere flasker, der gemmes til særlige lejligheder. Desuden kan de mere avancerede modeller indstilles i flere temperaturzoner, således at både rød- og hvidvine kan opnå de temperaturer, der er ideelle for dem hver især. Vinskabet er dermed den perfekte gave til en, som virkelig holder af vin.

Be the first to comment

Leave a Reply