3 gaveidéer i sundhedens tegn

De fleste danskere har i den grad de materielle behov opfyldt, og de færreste mangler noget. Det kan gøre det særligt svært med gaveidéerne, for hvad giver man til den, som har alt? Vi har kigget nærmere på en – efter vores mening – undervurderet kategori indenfor gaver, nemlig gaveidéerne i sundhedens og velværens tegn.

Sunde gaver kan både være brugbare gaver til den sundhedsbevidste, men det kan også være en (diskret) hjælpende hånd, til ham eller hende som skal i gang med en sund livsstil. Vi vil bl.a. komme omkring skridttæller, holdningskorrigerende tøj og træningsudstyr til hjemmetræning.

1. Skridttælleren minder dig om de magiske 10.000 skridt (og meget andet)

Flere sundhedseksperter anbefaler i dag, at man går mindst 10.000 skridt om dagen eller hvad der svarer til 30 minutters daglig motion. Så hvordan kommer man lige over de magiske 10.000 skridt? Grundlæggende handler det om rutiner og vaner, som man bedst opnår ved at tælle, hvor mange skridt man går om dagen.

En populær mulighed er at bruge sin smartphone som f.eks. iPhone eller Android, der typisk har præ-installerede programmer til at tælle skridt. For eksempel har iPhone-appen ’Sundhed’, som man kan aktivere til at tælle sine skridt. En anden populær mulighed er de såkaldte ’intelligente’ armbåndsure som f.eks. FitBit, der udover at tælle skridt også måler puls, søvnmønster og meget andet. Et sådant ’intelligent’ armbåndsur er en genial gave til den sundhedsbevidste eller den, som er ved at komme i gang med en sund livsstil.

2. Rank ryg med holdningskorrigerende tøj

Vi danskere sidder rigtig meget ned. Faktisk viser data fra Sundhed.dk, at voksne danskere i gennemsnit bruger 6 timer af fritiden på stillesiddende aktiviteter om dagen. Læg dertil stillesiddende arbejde, hvor 44% af borgere i Region Hovedstaden bruger mindst 6 timer på stillesiddende arbejde, og vi ender på 12 timer om dagen på stillesiddende arbejde. 12 timer om dagen!

En af ofrene for den meget tid med stillesiddende aktiviteter er vores holdning. Foroverbøjet, slap og dårlig ryg. I kombination med motion og styrketræning kan man med holdningskorrigerende tøj få rettet på den dårlige kropsholdning. Læs mere om bedre holdning og holdningskorrigerende tøj på Rygstotte.dk. Holdningskorrigerende tøj er den perfekte gave til ham eller hende, som godt kunne have brug for en rankere ryg.

3. Træningsudstyr til hjemmetræningen

Med arbejde, dagligvareindkøb, madlavning, afhentning af børnene fra skolen og diverse ærinder er det langt fra alle, som når at få tid til at komme ned i fitnesscenteret. Og selvom et træningsprogram som man følger i fitnesscenteret er klart den bedste løsning, er det ikke alle, som kan få plads i kalenderen.

Derfor kan træningsudstyr til hjemmetræning være den perfekte løsning til ham eller hende, som ønsker at komme i bedre form men som ikke har plads i kalenderen til hverken fitnesscenter eller sportsaktiviteter. Der findes meget godt træningsudstyr, som man kan bruge til mange forskellige øvelser: ab wheel, håndvægte, træningsbænk, pull up bar mv.

Be the first to comment

Leave a Reply