3 fejl du ikke må lave, når du skal købe firmaets julegaver

firmaets julegaver

Dette indhold er sponsoreret 

Midt i den travleste tid på året har du nok mest af alt lyst til at fordybe dig i familiens gaver, julepynt og flæskesteg. Men det er vigtigt, at du husker dine medarbejdere, som har arbejdet hårdt hele året. En julegave – uanset størrelse – kan være den perfekte måde, hvorpå du kan give anerkendelse for årets arbejdsindsats. Men hvordan undgår du at ramme helt skævt? Her er 4 fejl du ikke må begå, når gaverne skal købes.

1. Give dine medarbejdere forskellige gaver

Ligegyldig hvilken stilling man har i virksomheden, så er det bedst at forære alle den samme gave. Hvis du vælger at differentiere gaverne kan der nemt opstå konflikter mellem medarbejderne eller til deres ledere. Hvis du ikke har tiden og muligheden for at finde noget, der kan tilfredsstille alle dine medarbejdere på én gang, så skal du måske overveje en mere fleksibel julegave. På y-design.dk fastsætter du som leder et beløb, og så kan dine medarbejdere frit vælge mellem de tilgængelige gaver i den respektive prisramme. Så har du nemt løst udfordringen med ikke at favorisere medarbejderne.

2. Pas på med alkoholen 

Langt de fleste medarbejdere vil ikke være kede af at modtage en flot flaske vin, special øl eller måske gin fra deres arbejdsplads. Men du skal passe på, når du giver alkohol i gave til personer, som du måske ikke helt kender. Det kan hurtigt komme til at virke som en opfordring til at drikke, hvilket selvfølgelig ikke er hensigten. Derudover kan du risikere at ramme ind i flere, som enten ud fra religion eller anden overbevisning ikke drikker. Her kan det virke meget malplaceret og måske ligefrem stødende at give alkohol i gave.

Du kan risikere at komme ud i noget lignede, hvis du ikke lige har opfanget, at over halvdelen af dine medarbejdere er på kur og ikke spiser chokolade. Så skal du måske overveje en anden gave. 

3. Den ‘usynlige’ gave

Nej, det er ikke okay, at give dine medarbejdere lidt ekstra procenter på virksomhedens varer. Og det er ligeledes ikke ok, hvis du blot giver dem din anerkendelse med et fint kort. Sørg for at alle medarbejdere føler sig set og hørt hver dag, så de ved, at du værdsætter dem – og gå så endnu længere, når vi rammer december ved at give en rigtig gave.

4. Bestille for sent

Det siger nok lidt sig selv. Men sørg for at være ude i god tid med dette års firmajulegaver. Hvis du som leder selv har et meget presset skema, så kan du med fordel nedsætte et lille julegave-udvalg blandt dine medarbejder. Det bliver så dette udvalgs opgave at finde en passende gave til alle i virksomheden. En anden fordel ved at inddrage medarbejderne er også, at de føler sig mere hørt og set, hvilket ofte vil give lidt ekstra god stemning.

Be the first to comment

Leave a Reply